Embra – läbimurre ühekordselt kasutatavate meditsiinitarvikute vallas

OneMed OÜ tutvustab koos Evercare Medicaliga uut kaubamärki Embra, mis hõlmab keskkonnasäästlikke ja kasutajasõbralikke meditsiinitarvikuid. Esimene toode, mis turule tuuakse, on meditsiiniline läbivaatuskinnas Embra Proceed, mis vähendab CO2 heitkoguseid 27% võrra* iga kinda kohta.

Ühekordselt kasutatavad meditsiinitarbed moodustavad ülemaailmses tervishoiusektoris olulise osa tekkivatest CO2 heitkogustest. Juhtiva meditsiinitoodete tarnijana soovib Evercare Medical näidata eeskuju jätkusuutlikuma tervishoiu suunas. Selle ambitsiooni täitmiseks tutvustatakse uut kaubamärki Embra.

Embra tooted suurendavad jätkusuutlikkust, täites samal ajal rangeid kvaliteedinõudeid. Tooted jätavad väiksema keskkonnajalajälje, olles nii loodus- kui ka kasutajasõbralikud. See on võimalik, kuna iga Embra toote valmistamisel paisatakse õhku vähem CO2 või kasutatakse vähem toorainet. Lisaks tagatakse, et teatud protsent kasutatavatest materjalidest on biopõhised, taastuvad või taaskasutatavad.

Embra kaubamärgi turule toomine võimaldab meil toetada tervishoiusektorit süsinikujalajälje vähendamisel. „Keskkonnasõbralikke tooteid on meie kliendid küsinud ja kaua oodanud ning nüüd saame me nende soovid uhkusega täita“, ütleb meie tootejuht Piret Ahonen.

Kindad on üks enim ühekordselt kasutatavaid meditsiinitarvikuid ja need moodustavad olulise osa igapäevase tervishoiu keskkonnajalajäljest. Eestis kasutatakse iga päev sadu tuhandeid paare ühekordseid kindaid. Kuna meie eesmärk on Euroopa tervishoiusüsteemi keskkonnasäästlikkust tuntavalt parandada, on esimene toode, mis välja töötati ja turule tuuakse, medistiiniline läbivaatuskinnas Embra Proceed.

Embra Proceed on ühekordseks kasutamiseks mõeldud kerge kinnas, mis on valmistatud uue koostisega niitriilipõhisest materjalist, mistõttu vähendavad uued tooted tõhusalt CO2 heiteid. Tänu uuenduslikule toorainele ja tehnoloogiale väheneb tootmisfaasis üldine energiakasutus 55% võrra. Kokkuvõttes vähendab see CO2 heitkoguseid 27% võrra iga kinda kohta.

Kinnas on toodetud tehnoloogiaga, mis vähendab keemiliste lisandite taset, tänu millele on kinnas nahasõbralikum. Kinnas on kerge, kuid samas rebenemiskindel. Kergema kaaluga kinnas võimaldab hoiustada ühes pakis rohkem kindaid, mis omakorda vähendab pakendijäätmeid, säästab kasutatavat vett, kütust ja hoiuruumi. Embra Proceed meditsiiniline läbivaatuskinnas ei sisalda lateksit, puudrit ega ftalaate, tänu millele on kinnas allergiavaba ja nahasõbralik.

Lähiaastatel tuuakse turule ka mitmeid teisi Embra tooteid. Iga toode töötatakse välja hoolika elutsüklianalüüsi põhjal, eesmärgiga vähendada tuntavalt CO2 heitkoguseid.

Lisateabe saamiseks võtke palun ühendust:
Tootejuht Piret Ahonen
E-post: piret.ahonen@onemed.com
Telefon: + 372 506 3455

*sõltumatu sertifitseeritud elutsükli analüüsi kohaselt